fbpx

Bijzondere woningen

5x bijzondere woningen in Rotterdam

Rotterdam staat vol met mooie gebouwen! Hoge wolkenkrabbers, statige monumentale panden en moderne architectuur zijn niet weg te denken uit het Rotterdamse straatbeeld. Plus, de woningen in veel van deze gebouwen zijn stuk voor stuk uniek. Sommige hebben een gaaf interieur, andere een prachtig exterieur en andere weer een bijzonder verhaal. En wat hebben wij een geluk dat wij veel van deze fantastische woningen mogen verkopen! Daarom laten we jou in de no-nonsense gebabbel van deze maand vijf bijzondere woningen (van ons aanbod) in Rotterdam zien. Gewoon voor wat leuk leesvoer, woning inspiratie of als je simpelweg graag bij anderen binnenkijkt.

1. Penthouse met prachtig uitzicht: Lloydstraat 50b

De eerste bijzondere woning ligt in het Rijksmonument het St. Job, een voormalig pakhuis waar vroeger verschillende goederen werden opgeslagen. In 2007 is het pand getransformeerd naar 109 loftappartementen en penthouses. Bij binnenkomst in de industriële entree krijg je gelijk een goed voorproefje op de woning. Het prachtige penthouse op de 5de en 6de etage is afgewerkt met luxe materialen en heeft de perfecte combinatie van industrieel en modern. Alle ruimtes zijn ruim opgezet, wat zorgt voor een gave open uitstraling. Het beste aan de woning? Het royale terras en balkon met beide een adembenemend uitzicht. Vanaf het terras kijk je uit over het Lloydkwartier. Op het balkon sta je pal tegenover de Euromast, die ook vanuit de slaapkamer te bewonderen is. Dat is nog eens wakker worden! Bekijk de prachtige zonsondergang vanuit dit appartement alvast met deze timelapse.

Lijkt dit jou wel wat? Dan heb je geluk! Deze woning is namelijk nog beschikbaar. Klik hier om de volledige woningpresentatie te bekijken.

Helaas zijn de onderstaande woningen wel al verkocht. Maar niet getreurd, op ons aanbodpagina hebben wij genoeg andere leuke woningen.

2. Loftwoning op grote hoogte: Schiehavenkade

Deze unieke woning is een industriële loftwoning in het Schiecentrale complex in het Lloydkwartier. De Schiecentrale is een eigentijds pand gebouwd op een monumentale, voormalige energiecentrale. In dit gebouw zitten creatieve bedrijven, culinaire hotspots en stoere woningen. De loftwoning, die wij hebben verkocht, ligt op de 13de etage en kenmerkt zich door de geweldige open leefruimte. De industriële afwerking past helemaal bij de stijl van het gebouw. De metalen hekken, stalen balkon en betonnen wand geven de woning een compleet eigen karakter. Maar dat is nog niet alles! Het beste kenmerk van de woning zijn de grote schuifpuien die je op meerdere plekken helemaal open kan schuiven. Zo is de woning meteen een heerlijk zonneterras én heb je een geweldig uitzicht over de stad. Door de hoeklocatie van deze woning kijk je uit op de havens, de Maas met zijn cruiseschepen en de skyline van de stad!

3. Een ode aan het pakhuis: Handelsplein

Deze woning vol originele elementen ligt in het Rijksmonument De Vijf Werelddelen. Ook dit voormalige pakhuis, uit 1879, werd oorspronkelijk gebruikt voor de opslag van onder andere thee en specerijen. Tegenwoordig huist het pand verschillende winkels, restaurants, kantoren en appartementen. In de entree staat nog diverse oude apparatuur uit het pakhuis en kijk je naar binnen bij de onderliggende winkels. De woning zelf is een lust voor het oog. Bij de renovatie van het pand is bij deze woning het stoere karakter van het pakhuis behouden gebleven. Zo zit er nog door de gehele woning de originele brandmuur en vind je op de benedenverdieping originele gietijzeren kolommen. Als je op deze verdieping staat, valt de imposante hoogte van het appartement echt op. Als dat al niet genoeg is, geeft het royale dakterras een waanzinnig uitzicht op o.a. de Hefbrug.

4. Rotterdam goes New York: Herlaerstraat

Dit bijzondere appartement geeft je het gevoel alsof je in de city that never sleeps woont. De woning is onderdeel van een transformatieproject van acht luxe appartementen in een New Yorks jasje. Het project heeft daarom ook de naam New York Herlofts. Zowel aan de buiten- als binnenkant is dit een echte parel. Van buitenaf heeft het pand al een unieke uitstraling met een bakstenen gevel op een gestucte onderplint en stalen zwarte brandtrappen. Met deze elementen doet de architectuur je denken aan de gebouwen in Midtown New York. Ook van binnen heeft de woning een gave sfeer passend bij een wereldstad. De hoge plafonds en moderne afwerking met luxe materialen maken het plaatje helemaal compleet. De woning heeft niet alleen een fijn interieur, maar is ook nog eens zeer energiezuinig met vier zonnepanelen.

5. Back to school: Duyststraat

De laatste bijzondere woning is ons rijtje ligt in een schoolgebouw van meer dan honderd jaar oud. Deze voormalige school is in 2015 door een groep enthousiaste particulieren getransformeerd tot diverse woningen. Hoewel er tegenwoordig meerdere oude Rotterdamse scholen omgetoverd zijn tot woningen, was dit project een van de eerste. Het eindresultaat van het project; een unieke woonbeleving met een historisch verhaal! De woning is door zijn grote raampartijen en enorm hoge plafonds een prachtige lichte en open ruimte. De voortuin met gemeenschappelijke binnentuin was het vroegere schoolplein en is nog steeds perfect voor kinderen. Ook van binnen zijn nog diverse elementen van de voormalige school te vinden. Bijvoorbeeld de houten achterdeur in de woning en originele schoolhal aan de achterzijde van het gebouw. Deze unieke woning in een bijzondere pand past perfect in ons rijtje van bijzondere woningen.

Dat was weer je portie no-nonsense gebabbel met als onderwerp ‘Bijzondere woningen’. Tot zaterdag 2 mei!

Deel deze blog

Meer blogs lezen?

Mobiel_icon Praatwolken Arrow-left SVG_brochure SVG_fotografie SVG_internet SVG_plattegrond SVG_socialnework SVG_tekoopTE KOOP Ster Brochure Huis PC