fbpx

Na de bezichtiging

Wat kan ik verwachten na de bezichtigingen?

De bezichtigingen zitten erop. Je krijgt van de makelaar te horen dat de bezichtigingen goed zijn verlopen en er positieve reacties op de woning kwamen. Nu is het afwachten tot er biedingen binnenkomen. Een spannend moment, want hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat leggen we je in deze blog tot in de puntjes uit!

De biedingsstrategie

Er zijn verschillende strategieën die wij gebruiken voor het biedingsproces. De gekozen strategie is afhankelijk van het aantal kijkers, het type woning, de prijsklasse en natuurlijk jouw eigen voorkeur. De drie verschillende strategieën voor het biedingsproces zijn:

  1. Gesloten bieden zonder deadline

Elke kijker kan een bod doen wanneer hij of zij dat wilt. Zodra er een bod binnenkomt, wordt deze direct aan jou voorgelegd. Is het bod naar jouw wensen? Dan gaat de makelaar aan de slag met een eventuele onderhandeling en bevestigen van het bod.

  1. Gesloten bieden met deadline

Een strategie die wij voornamelijk gebruiken bij populaire woningen is het stellen van een deadline voor het uitbrengen van een bod. Zo is het biedingsproces voor alle kijkers duidelijk en weet jij als verkoper wanneer je een keuze kan gaan maken.

  1. Het Online Bieden-systeem

Sinds 2018 hebben wij een eigen Online Bieden-systeem waarin het biedingsproces open en transparant gemaakt wordt. Met dit systeem kunnen geïnteresseerden elkaars bod zien en indien gewenst, hun eigen bod verhogen binnen de gestelde deadline. Bij het Online Bieden-systeem kan je zelf live meekijken met de biedingen die binnenkomen. Op onze website vind je een uitgebreide uitleg met alle ins en outs over het Online Bieden.

Bieden via de website

Hebben wij niet gekozen voor het Online Bieden-systeem? Ook dan kunnen geïnteresseerden via onze website een bod uitbrengen middels een handig formulier. Hierin staat alle informatie die wij nodig hebben, zodat we meteen een compleet bod ontvangen. Deze komt direct in de mailbox van MAARTENMakelaardij en is niet zichtbaar voor derden.

Het wachten op biedingen…

Het ontvangen van biedingen kan snel gaan. Soms komt het eerste bod al direct na de bezichtigingen binnen. Maar maak je geen zorgen als het (wat) langer duurt; ook dit komt vaak genoeg voor. Vergeet niet dat potentiële kopers tijd nodig hebben om te overwegen of dit hun ideale woning is en onder welke voorwaarden ze een bod willen plaatsen. Ook komt het voor dat kijkers nog een tweede bezichtiging willen voordat ze een bod doen op de woning. Zo kunnen ze hun mogelijk toekomstige woning ook aan hun partner, een familielid of eventuele aankoopmakelaar laten zien.

Tijd om een keuze te maken!

Als we hebben besloten om het biedingsproces zonder deadline in te steken dan informeren wij je meteen als er een bod binnen is gekomen. Is er gekozen voor gesloten biedingen met een deadline of wordt er gebruik gemaakt van het Online Bieden-systeem? Dan maken wij na het verlopen van de deadline een duidelijk overzicht van alle ontvangen biedingen. Hoewel de hoogte van een bod natuurlijk erg aantrekkelijk is, is dat niet het enige onderdeel van het bod om je keuze op te baseren. De overige voorwaarden zijn ook erg belangrijk. Denk hierbij aan een voorbehoud van financiering of bouwtechnische keuring en de opleverdatum.

Voorwaarden van een bod

Hoewel de hoogte van een bod natuurlijk erg aantrekkelijk is, is dat niet het enige om rekening mee te houden. Ook de overige voorwaarden zijn belangrijk. Denk hierbij aan een financieringsvoorbehoud, het voorbehoud van een keuring en de gewenste opleverdatum. Soms laten de geïnteresseerden ook een persoonlijk bericht achter, zodat jij wat meer weet over de potentiële nieuwe bewoner van jouw woning. Onthoud ook: de makelaar geeft uiteraard advies over de verschillende biedingen, maar als verkoper bepaal jij uiteindelijk wie de koper wordt!

Nog geen biedingen?

Het kan gebeuren dat er na een langere periode nog geen biedingen zijn. Maak je geen zorgen! Vooral in het duurdere prijssegment kan dit wat tijd kosten. In dit scenario adviseren en bepalen we met jou de vervolgaanpak om jouw woning opnieuw onder de aandacht te brengen.

Hopelijk heeft deze blog je meer informatie én vertrouwen gegeven in een spannende stap van het verkopen van jouw woning. Op naar een mooi resultaat!

Deel deze blog

Meer blogs lezen?

Mobiel_icon Praatwolken Arrow-left SVG_brochure SVG_fotografie SVG_internet SVG_plattegrond SVG_socialnework SVG_tekoopTE KOOP Ster Brochure Huis PC