Veelgestelde vragen

Deze vragen werden al gesteld

Om je nog sneller van dienst te kunnen zijn hebben we een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen. In ons dagelijks werk krijgen we vaak dezelfde vragen te horen. Dat geeft natuurlijk helemaal niets. Je moet je ook nooit bezwaard voelen om te vragen! Toch is het soms handig te weten welke vragen er al gesteld zijn. Daarvoor kun je onze lijst met veelgestelde vragen gebruiken. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Hoe ben ik het snelst op de hoogte van jullie aanbod?

Wij hebben een woningzoekendenlijst die wij als eerste benaderen en daarvoor kunnen wij jou aanmelden. Middels inloggegevens kan je jouw woonwensen specificeren. Vervolgens ontvang je e-mails met ons nieuwste aanbod. Deze e-mail sturen wij vóór onze Facebookpost en Funda.

Ik wil een woning kopen. Wat moet ik doen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je kan lenen. Hiervoor kan je een afspraak maken bij een erkende hypotheekadviseur. Wij kunnen jou hierin zeker adviseren en in contact brengen met erkende adviseurs. Daarna kan je de woning die je interessant vindt bezichtigen en de dossierstukken doornemen. Je kan jouw interesse uiten door schriftelijk een bod uit te brengen. Wij gaan er dan mee aan de slag en geven jou een terugkoppeling. Als jouw bod geaccepteerd is en het voorlopig koopcontract is getekend, gaat jouw hypotheekadviseur je verder helpen met het proces.

Ik heb een leuke woning op jullie site gezien. Kunnen jullie mijn aankoopmakelaar zijn?

Wegens belangenverstrengeling kunnen wij niet de aankoopmakelaar van onze eigen woningen zijn. Wij verwijzen jou graag door naar een aankoopmakelaar waar wij goede ervaringen mee hebben.

Ik ben geïnteresseerd in een woning. Hoe breng ik een bod uit?

Via de e-mail kan je een bod uitbrengen. Hierbij dien je de volgende zaken aan te geven:
  • Bedrag in euro’s
  • Welke voorwaarden (wel/geen financiering, wel/geen bouwtechnische keuring)
  • Voorkeur voor oplevering

Mijn bod is geaccepteerd, wat nu?

Gefeliciteerd! Wij vragen jouw gegevens en ID op, zodat het koopcontract opgemaakt kan worden. Vervolgens sturen wij de concept versie ter controle naar beide partijen op. Daarna wordt het contract op ons kantoor getekend. Als je een aankoopmakelaar hebt, zal hij/zij met jou tekenen. Na ondertekening gaan de drie wettelijke bedenkdagen en het eventuele financieringsvoorbehoud in. Het koopcontract sturen wij naar de door jou gekozen notaris.

Is het hoogste bod altijd de koper?

Dat hoeft niet. Soms spelen de voorwaarden of oplevering een belangrijkere rol voor de verkoper(s) waardoor de hoogste bieder niet altijd de koper wordt.

Wat is een vrijblijvende waardebepaling?

Bij een waardebepaling komt een van onze makelaars bij jou thuis langs om meer te vertellen over hoe wij als makelaars kantoor te werk gaan. Daarnaast krijgt de makelaar zo een goed beeld van de woning om vervolgens een actuele marktwaarde af te kunnen geven. Ook worden tijdens het gesprek diverse strategieën besproken en de meest passende uitgelicht. De offerte ontvang je binnen drie dagen. Het gesprek is geheel oriënterend en ter kennismaking.

Wat is het verschil tussen een taxatie en waardebepaling?

Een waardebepaling geeft de actuele marktwaarde van de woning aan, maar kan niet gebruikt worden om een lening af te sluiten. Een taxatie is een officiële waardebepaling waarvan een uitvoerig rapport wordt opgemaakt en wordt o.a. gebruikt om een hypotheek af te sluiten.

Wat betekent ‘de woning is mondeling verkocht’?

Dit houdt in dat een uitgebracht bod mondeling is geaccepteerd door de verkoper(s). Het koopcontract is nog niet getekend waardoor het nog niet zwart op wit bevestigd is. Bezichtigingen worden niet meer ingepland. Formeel gezien is de woning pas verkocht als het koopcontract door beide partijen getekend is.

Wanneer zetten jullie de woning op verkocht onder voorbehoud?

Als het voorlopig koopcontract is getekend wordt de status aangepast.
Mobiel_icon Praatwolken Arrow-left SVG_brochure SVG_fotografie SVG_internet SVG_plattegrond SVG_socialnework SVG_tekoopTE KOOP Ster Brochure Huis PC