fbpx

MAARTENMakelaardij
Rotterdam bestaat (0)10 jaar

terugblik 10 jaar MAARTENMakelaardij rotterdam

Het verhaal. Klein begonnen met nog geen huizen in verkoop, een scooter en Hyves en inmiddels niet meer weg te denken uit de Rotterdamse woningmarkt. In juni 2019 is dit verhaal 10 jaar geleden gestart, dus tijd om terug te blikken en de highlights te belichten!

HET VOLLEDIGE VERHAAL?

Indebuurt Rotterdam heeft een uurtje vol gekletst met Maarten vanwege het tienjarig jubileum. ”Ik wilde jongeren bereiken en dacht: waar zijn die actief heel de dag? Nou, duidelijk! Op dat moment was het nog Hyves.?” Lees het artikel en kom nog meer leuke feitjes te weten!

 

2009

Laten zien dat ‘makelen’ niet op een traditionele manier gedaan hoeft te worden. Dat was het idee van Maarten en zijn compagnon Herjan toen zij begonnen. Juist door een verrassende en vooral andere aanpak wilden zij het algemene stoffige imago van makelaars doorbreken en met behulp van Nynke werd de interne organisatie vormgegeven. En met succes!

Vanuit Maarten’s woonkamer op de Lombardkade werd het nieuwe woningaanbod op Hyves gepresenteerd. Maarten en Herjan zagen social media als ideaal en effectief communicatiekanaal met de doelgroep: young professionals en expats. MAARTENMakelaardij doet ‘makelen’ vanaf het begin dus écht anders!

2010

Dag Hyves, hallo Facebook! In 2010 is MAARTENMakelaardij volledig overgestapt op deze online sociaalnetwerksite om daarop het nieuwste woningaanbod te plaatsen.

 

2012

Ook een mijlpaal in dit jaar! MAARTENMakelaardij wordt bekender en heeft na vier jaar haar 100ste woning verkocht .

 

2014

Tijd voor uitbreiding! Naast Maarten, Herjan en Nynke wordt het team versterkt door de eerste medewerker die als makelaar aan de slag gaat. Daarnaast verhuist MAARTENMakelaardij naar een vast kantoor op het Burgemeester Hoffmanplein op het geliefde Noordereiland. Een goede plek als middelpunt van Rotterdam. En een pluspunt voor onze klanten: tot op de dag van vandaag kan je hier nog gratis parkeren. Ideaal, toch?

2015

MAARTENMakelaardij groeit zijn jasje uit waardoor het tijd is om te verkassen. Een prachtig kantoor in het monumentale Hulstkampgebouw aan de Nieuwe Maas is beschikbaar en de kans voor een mooie plek aan het water laat MAARTENMakelaardij niet voorbijschieten. Wat een geluk!

Ook begint de markt lichtelijk te veranderen en wordt er opgemerkt dat bepaalde woningen niet meer maanden te koop staan. Wat zal de toekomst MAARTENMakelaardij brengen? Op dat moment één groot vraagteken. Verder werd het account op Facebook steeds succesvoller en heeft MAARTENMakelaardij in 2015 al 20.000 volgers op Facebook, op naar meer!

2016

Inmiddels helemaal gesetteld en nog steeds blij met het nieuwe kantoor verkoopt MAARTENMakelaardij haar eerste transformatieproject. Zo trots als een pauw dat een klein kantoor dit heeft bewerkstelligd. Ook valt MAARTENMakelaardij in de prijzen en is in november de award Verkoopmakelaar van het jaar – Zuid-Holland in ontvangst genomen. Ten slotte wordt in december een nieuw social media kanaal gestart. Instagram, hier komt @maartenmakelaardij.rdam!

2017

YEAH! Weer een prijs in de wacht gesleept. Dit keer nummer 1 van de Vastgoed top 100 Woningmakelaardij (april 2016 – april 2017). Hoe gaaf is dit? En dat is niet het enige wat er is gebeurd in dit jaar. In mei wordt een tweede vestiging in Rotterdam Kralingen geopend aan de Vlietlaan om daar te positioneren als buurtmakelaar. Bovendien wordt een kantoor in Dordrecht gestart, genaamd MAARTENMakelaardij Drechtsteden. Ten slotte is er feest gevierd middels een winactie doordat er 40.000 volgers op Facebook zijn gerealiseerd.

 

2018

MAARTENMakelaardij staat voor vernieuwing, dus hoogtijd voor verandering in de communicatie en marketing. In januari wordt de nieuwe website gelanceerd. Dynamiek is de key en dat zie je op meerdere plekken terug. Ook de marketing is in house geregeld en worden ideeën door collega’s zelf bedacht en geïmplementeerd. Ten tweede lanceert MAARTENMakelaardij een nieuwe tool: Online Bieden. Dit is een extra verkoopmethode die ingezet kan worden en het bieden transparant maakt. Woningzoekenden kunnen heel makkelijk via hun computer, laptop of smartphone bieden op het huis van hun dromen.

2019

Het jaar is nog niet voorbij en al een aantal successen kunnen gedeeld worden. Terugkijkend op het jaar 2013 en waar MAARTENMakelaardij nu staat, is er in zes jaar tijd ontzettend veel dynamiek en groei in de organisatie geweest. Zo bestaat het team uit 19 geweldige collega’s, zijn er al 174 woningen verkocht (jan – mei 2019) en zijn in april de 17.000 volgers op Instagram aangetikt. Door de enthousiaste en passievolle collega’s en door goed naar de bewegende markt, interne processen en kansen te kijken, is MAARTENMakelaardij een gevestigde naam in Rotterdam en omstreken geworden. Het team is daar stiekem best een beetje trots op.

Mobiel_icon Praatwolken Arrow-left SVG_brochure SVG_fotografie SVG_internet SVG_plattegrond SVG_socialnework SVG_tekoopTE KOOP Ster Brochure Huis PC