fbpx
Verkocht

Mathenesserlaan 323 R
Middelland, Rotterdam

Vraagprijs € 615.000,- v.o.n.

Kenmerken woning

Bouwjaar:
2019
Ligging:
Aan park, Vrij uitzicht
Woonoppervlakte:
128 m2
Aantal kamers:
3
Aantal slaapkamers:
2
Aantal verdiepingen:
1
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
ZONNETERRAS

Omschrijving

Verkoop transformatieproject De Raedt in samenwerking met Ooms Makelaardij.

Op de hoek van de levendige Mathenesserlaan en de statige Heemraadssingel is in 1903 een sanatorium gebouwd. het is het gebouw wat we nu kennen als het Albeda College, en vanaf 2019 als de raedt. Het originele gebouw is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waarmee het huidige schoolgebouw één van de weinige naoorlogse panden is aan de Mathenesserlaan, de chique straat met herenhuizen. Zowel het gebouw als de wijk maken door de jaren heen een tal van transformaties mee. We nemen u mee in het verhaal.

De Heemraadssingel is dé Rotterdamse singel met veel allure. De singel en bebouwing zijn aangelegd tussen 1893 en 1926 en bestaat voornamelijk uit grote herenhuizen met prachtige gevels. De singel krijgt daarom sinds de aanleg dan ook veel aandacht van de gegoede burger. Veel directeuren van, nog steeds, beroemde bedrijven hebben van de Heemraadssingel...

Verkoop transformatieproject De Raedt in samenwerking met Ooms Makelaardij.

Op de hoek van de levendige Mathenesserlaan en de statige Heemraadssingel is in 1903 een sanatorium gebouwd. het is het gebouw wat we nu kennen als het Albeda College, en vanaf 2019 als de raedt. Het originele gebouw is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waarmee het huidige schoolgebouw één van de weinige naoorlogse panden is aan de Mathenesserlaan, de chique straat met herenhuizen. Zowel het gebouw als de wijk maken door de jaren heen een tal van transformaties mee. We nemen u mee in het verhaal.

De Heemraadssingel is dé Rotterdamse singel met veel allure. De singel en bebouwing zijn aangelegd tussen 1893 en 1926 en bestaat voornamelijk uit grote herenhuizen met prachtige gevels. De singel krijgt daarom sinds de aanleg dan ook veel aandacht van de gegoede burger. Veel directeuren van, nog steeds, beroemde bedrijven hebben van de Heemraadssingel hun thuis gemaakt. Denk aan Siebel, Coebergh en de Jamin.

Tot de Tweede Wereldoorlog woonden hier vooral beter gesitueerde Rotterdammers, de wijk trekt van origine de Rotterdamse Grandeur aan. Door de vestiging van de Sicherheitsdienst in de Tweede Wereldoorlog krijgt het kleurrijke straatbeeld een donker randje. Het gebouw wordt gebombardeerd en na de oorlog in de jaren 40/50 vestigen zich steeds meer bedrijven en instellingen aan de singel in de grote herenhuizen.

Nu zijn de Heemraadssingel en Mathenesserlaan het oude bruisende hart binnen een modern Rotterdam. De originele gevels en statige imago van de buurt geven een gevoel van authenticiteit en Rotterdamse Grandeur.
Wist u dat als u de gelukkige eigenaar van een woning in De Raedt wordt, u woont in een beschermd stadsgezicht? De gemeente Rotterdam heeft er alles aan gedaan om de authenticiteit van de wijk te behouden en met de bouw van De Raedt kunt u deel uitmaken van een bijzondere transformatie in een monumentale wijk.

Het is op zich al uitzonderlijk genoeg dat er op deze locatie in het centrum een nieuw woongebouw gerealiseerd wordt, laat staan dat het deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht. Om juist het authentieke van de wijk te behouden is er daarom ook gekozen voor een klassieke uitstraling van het gebouw welke past in het straatbeeld van originele gevels en grootse herenhuizen. De ode aan het klassieke maakt dat De Raedt uniek in zijn soort is.

BESTEMMINGEN
Met wereldse attracties als de Van Nellefabriek, De Kunsthal en de Markthal is de reputatie van Rotterdam veranderd van een moderne, afstandelijke stad, naar ‘the place to be’ in Nederland. Maar de stad heeft haar nieuw vernomen populariteit vooral te danken aan haar innoverende en vooruitstrevende karakter. Er wordt volop aan de stad gebouwd, het modernisme wordt omarmd en brengt een gevoel van trots met zich mee. We horen niet veel meer over het Rotterdam vóór het bombardement, maar voelen het nog wel. In plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken we naar de toekomst en wat die met zich meebrengt.

NIEUWE WESTEN
Het Nieuwe Westen met haar centrale locatie en zowel levendige als statige postuur staat bekend als de beste wijk om te wonen. Voor jong en oud. De buurt heeft een mix van wonen met grootstedelijke allure én ongedwongen Rotterdamse mentaliteit. De Heemraadssingel en de Mathenesserlaan zijn hier op hun mooist. De singel begrenst de wijk in het oosten en loopt vanaf de noordelijke Beukelsdijk tot aan de Rochussenstraat, waar de Mathenesserlaan doorloopt naar de Nieuwe Binnenweg, de ingang naar het hart van Rotterdam. De bebouwing aan deze straten bestaat hoofdzakelijk uit herenhuizen, waarvan een deel wordt gebruikt als kantoor en een deel als woningen. Het Nieuwe Westen heeft goede voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten.

LOKALE PARELS
Rotterdam kent veel bekende locaties zoals de Koopgoot en de Coolsingel, maar wat de Maasstad vooral zo inspirerend maakt zijn de bijzondere lokale parels, die de échte Rotterdammers zo weten te vinden. Deze pareltjes dragen bij aan de dynamiek en levendige persoonlijkheid van de stad. Met locaties als Las Palmas op de Kop van Zuid, Bij de Bruin op de Oude Binnenweg en Koekela op de Nieuwe Binnenweg bent u voorzien op elk culinair niveau. Van no-nonsense streetfood tot gastronomisch dineren. Bent u op zoek naar culturele uitspattingen? Dan heeft Rotterdam er daar ook genoeg van. Alles komt voorbij. Het Boijmans van Beuningen, het Natuur Historisch Museum en de Kubuswoningen zijn zeker een bezoek waard. Vergeet niet om ook ín een Kubuswoning te kijken. Dat is weer een hele nieuwe ervaring.

ROTTERDAM VAN HET VOLK
Rotterdam is niet geraffineerd, niet gestileerd en zeker niet bekoorlijk. Rotterdam is wel rauw, spannend, stoer en van het volk. Het hart is vol van Rotterdam en het Rotterdamse gevoel is Grandioos. Rotterdamse Grandeur is nuchter, normaal en edgy. Het is zeker niet gewoon, het is een bijzondere bezieling. Rotterdam is verhalen rijk en kent veel anekdotes, maar of u het nu Rotjeknor, Roffa, of de Maasstad noemt, Rotterdam blijft Rotterdam.

AVENUE
De Avenue appartementen waren in drie types beschikbaar, verdeeld over zes woonlagen. De woning die we nu aanbieden heeft uitzicht op de Heemraadssingel en ligt op de vijfde etage. Voor de indeling verwijzen wij naar de tekening. Het appartement heeft beschikking over een eigen parkeerplaats en berging. De bouw is momenteel gaande. Uw toekomstige woning zal opgeleverd worden in kwartaal 2 van 2020.

Disclaimer:
De teksten en impressies bedoeld om een goede indruk te geven van het project ‘De Raedt’ en de verschillende woningtypen. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Locatie

Op basis van Locatie & prijs hebben wij 3 vergelijkbare woningen gevonden

Mobiel_icon Praatwolken Arrow-left SVG_brochure SVG_fotografie SVG_internet SVG_plattegrond SVG_socialnework SVG_tekoopTE KOOP Ster Brochure Huis PC